Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядає гігантське космічне хмара (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає гігантське космічне хмара (ФОТО)

За розміром воно більше, ніж наша галактика

9 липня 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили в космосі величезну хмару з гарячого газу. Про це повідомляє видання Sciencealert.

Вчені показали, як виглядає гігантське космічне хмара (ФОТО)

Вчені показали, як виглядає мандрівне газова хмара. Фото: ESA

Як стало відомо, астрономи знайшли в вакуумі космічного простору хмару, що світиться. ЇЇ розміри перевищують розміри нашої галактики. Вона знаходиться в просторі між галактиками, які збираються в велике скупчення.

За припущеннями вчених дана газова хмара могла бути відокремлена від галактики в скупченні. Дивно, як вона не розсіялася, а залишається зібраною протягом багатьох мільйонів років.

Хмару під назвою Abell 1 367 вдалося виявити завдяки японському телескопу Subaru. Вчені думали, що вона є відносно невеликою в розмірах. Через те, що її походження було неясним, астрономи вирішили докладніше вивчити її, використавши інше обладнання.

Як виявилося хмара має дещо більші розміри, ніж вони припускали. Вона виявилося навіть більше, ніж наш Чумацький Шлях і має масу перевищує масу Сонця в десять мільярдів разів. Ймовірно, вона не пов'язана з жодною галактикою і просто вільно дрейфує в космічному просторі.

Фахівці відзначили, що це перша хмара такого типу, яке коли-небудь вони бачили. ЇЇ виявлення допоможе ідентифікувати схожі космічні хмари в майбутньому.

Вчені показали, як виглядає гігантське космічне хмара (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA виявили та показали планету схожу на нашу Землю. Вона була виявлена завдяки космічному телескопу під назву TESS на відстані 90 світлових років від нас. За словами фахівців його в його атмосфері можуть перебувати хмари з води. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що над Тайванем пролетів метеор. Фахівцям з обсерваторії, яка знаходиться на горі Лулінь вдалося сфотографувати момент падіння. Його можна було спостерігати близько сорока секунд, а після він був зруйнований в атмосфері нашої планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини