Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядає блискуче зоряне поле (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає блискуче зоряне поле (ФОТО)

ESO 520-21 знаходиться в сузір'ї Змієносця

21 вересня 2021, 10:58
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали дивовижний космічний об'єкт. Знімок був опублікований на офіційному сайті космічного телескопа NASA/ESA Hubble.

Вчені показали, як виглядає блискуче зоряне поле (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

На зображенні можна побачити виблискує зоряне поле, зняте за допомогою обладнання космічної обсерваторії. Цей об'єкт називається кульовим зоряним скупченням ESO 520-21.

Щільно упакований, приблизно сферичний набір зірок розташований недалеко від центру Чумацького Шляху, де міжзоряний газ і пил поглинають зоряне світло та ускладнюють спостереження.

Це поглинання міжзоряним матеріалом впливає на деякі довжини хвиль світла більше, ніж на інші. Воно змінює кольори астрономічних об'єктів і змушує їх здаватися більш червоними, ніж вони є насправді.

ESO 520-21 знаходиться в сузір'ї Змієносця, недалеко від небесного екватора. Зазначається, що Змієносець був одним із 48 сузір'їв, які фігурують у працях єгипетського астронома II століття Птолемея.

Вчені показали, як виглядає блискуче зоряне поле (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA / Hubble and NASA, R. Cohen

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені дали "голос" чорній дірі. Вчені розповіли, що оскільки космічний простір в основному тихий, то завдяки проєкту "озвучування", який перетворює нечутні дані з деяких із найбільш потужних телескопів у світі на звук, з'являється можливість сприймати дані з космічних джерел по-іншому — слухом. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені показали, як виглядає присмертна зірка. Астрономи розповіли, що вона знаходиться на відстані 20 тисяч світлових років від нас. Туманність, яка оточує масивну зірку, має ширину п'яти світлових років. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини