Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядає вмираюча зірка (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає вмираюча зірка (ФОТО)

Об'єкт знаходиться на відстані 20 тисяч світлових років від Землі

18 вересня 2021, 19:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали зірку що помирає. Знімки були опубліковані на офіційній сторінці космічного телескопа NASA / ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали, як виглядає вмираюча зірка (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

На знімках отриманих завдяки обладнанню Hubble зафільмована зірка під назвою AG Кіля, яка знаходиться на відстані 20 тисяч світлових років від нашої планети.

Зображення показують останні акти життя цієї величезної зірки. Блакитні відтінки першого зображення показують розподіл пилу, яка світиться в відбитому світлі об'єкта.

Вчені показали, як виглядає вмираюча зірка (ФОТО) - фото 2
На другому зображенні показані деталі викидів іонізованого водню і азоту з газової оболонки навколо неї.

Вчені показали, як виглядає вмираюча зірка (ФОТО) - фото 3

Фото: ESA / Hubble. NASA, A. Nota, C. Britt

Фахівці розповіли, що туманність, навколишнє AG Кіля, має ширину близько п'яти світлових років. На однаковій відстані знаходиться найближча до нас зірка після Сонця — Проксима Центавра.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи змогли отримати зображення об'єкта, що знаходиться на відстані декількох десятків мільйонів кілометрів від нас. Знімки були отримані завдяки потужному телескопу під назвою Hubble. Цей об'єкт є першою галактикою у якій була виявлена спіральна структура. Детально про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в планету Юпітер врізався невідомий об'єкт. Спалах вперше була зафіксована бразильським астрономом. Вчені розповіли, що на цей момент даних про нього не так багато, проте також відзначили, що він має велику швидкість і розміри. Опубліковані фотографії зіткнення. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Гість

21 вересня 2021, 12:52

Гарне видовище. І чомусь зірку дуже шкода.


Новини