Головна Новини HI-tech космос Вчені показали унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Особливістю об'єкту є унікальна форма

22 вересня 2021, 12:56
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали дивовижну галактику. Знімок був опублікований на офіційній сторінці космічної обсерваторії Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Вчені розповіли, що даний об'єкт знаходиться на відстані близько 400 мільйонів світлових років від нашої планети. Галактика має назву ESO 99-4. Її особливістю є унікальна форма.

Фахівці припускають, що галактика ймовірно, є залишком більш раннього процесу злиття, який деформував її до невпізнання, залишивши основне тіло значною мірою прихованим за темними смугами пилу.

ESO 99-4 знаходиться на великому полі зірок переднього плану в сузір'ї Південного Трикутника.

Вчені показали унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA і Hubble Heritage Team / Hubble Collaboration.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астроном-любитель відкрив новий космічний об'єкт в нашій Сонячній системі. Відкриття було зроблено за допомогою обладнання в обсерваторії Mount Lemmon Sky Center, що в штаті Арізона (США). Орбіта небесного тіла проходить між декількома планетами, а повний оборот навколо Сонця воно робить за 13 років. Наступного разу нововідкритий об'єкт вдасться побачити тільки на початку наступного десятиліття. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вертолітний дрон NASA надіслав на нашу планету нову фотографію з Марса. Вертоліт надав тривимірний вид пагорба, який був зафільмований під час 13-го польоту. Фахівці розповіли, що 3D зображення було створено з двох знімків знятих кольоровою камерою на борту Ingenuity на відстані 5 метрів один від одного. Детально про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини