Головна Новини HI-tech космос Астроном-любитель відкрив новий об'єкт в космосі: чим він є (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астроном-любитель відкрив новий об'єкт в космосі: чим він є (ФОТО)

Наступного разу цей об'єкт можна буде спостерігати на початку наступного десятиліття

21 вересня 2021, 16:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астроном-аматор відкрив нову комету в нашій Сонячній системі. Про це повідомляє видання KOLD News 13.

Астроном-любитель відкрив новий об'єкт в космосі: чим він є (ФОТО)

Ілюстрація. Фото: NASA

Як стало відомо, американський астроном-любитель, який є "мисливцем" за кометами і астероїдами, на ім'я Каспер Вірчос минулого тижня зробив відкриття в обсерваторії   Mount Lemmon Sky Center, що в штаті Арізона.

Повідомляється, що орбіта комети проходить між двома планетами в Сонячній системі (Марсом і Сатурном). Її один оборот навколо нашого світила відбувається приблизно за 13 років. Наступного разу її можна буде спостерігати лише на початку наступного десятиліття.

Нововідкритий об'єкт назвали прізвищем астронома.

Астроном-любитель відкрив новий об'єкт в космосі: чим він є (ФОТО) - фото 2

Фото: KOLD.

Для довідки: Каспер Вірчос є членом групи дослідників астероїдів при Університеті Арізони. Група є найкращою у світі з пошуку астероїдів, які проходять поруч з нашою планетою.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай відправив у космос ракету-носій з кораблем. Він попрямує до космічної станції, на яку через місяць прибуде група тайконавтів. Запуск був здійснений з космодрому в провінції Хайнань. Космонавти пробудуть на борту станції біля пів року. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що шестиколісний робот американського відомства NASA надіслав на нашу планету нові фотографії з Марса. Знімки були зроблені поруч зі скелею "Рошетт". Фахівці відзначили, що кожне зображення складається з більш ніж 50 фотографій. На знімках можна побачити дві дірки в тому місці, де робот здобував керн. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини