Головна Новини HI-tech космос Марсіанське селфі: ровер NASA надіслав нове фото з червоної планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсіанське селфі: ровер NASA надіслав нове фото з червоної планети

Одна фотографія складається з 57 окремих зображень

21 вересня 2021, 14:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) показало селфі, яке зробив шестиколісний ровер Perseverance на червоній планеті. Знімки були опубліковані на офіційному сайті відомства.

Марсіанське селфі: ровер NASA надіслав нове фото з червоної планети

Perseverance. Фото: NASA.

Марсохід НАСА Perseverance зробив це Селфі над скелею на прізвисько "Рошетт" 10 вересня 2021 року в 198-й марсіанський день. На знімках можна побачити дві дірки в тому місці, де марсохід використав свою роботизовану руку для буріння зразків керна.

Є дві версії селфі: на першому зображенні Perseverance дивиться на скелі, а на другому — в камеру. Вчені відзначили, що кожна версія складається з 57 окремих зображень, які відправляються назад на Землю і вбудовуються в отримані селфі.

Марсіанське селфі: ровер NASA надіслав нове фото з червоної планети - фото 2

Фото: mars.nasa.gov.

Для створення даних знімків ровер використовував камеру під назвою WATSON на кінці своєї роботизованої руки довжиною два метри.

Марсіанське селфі: ровер NASA надіслав нове фото з червоної планети - фото 3

Фото: mars.nasa.gov.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені показали, як виглядає блискуче зоряне поле. Астрономи зафіксували його за допомогою космічної обсерваторії. Зоряне поле на знімках є кульовим скупченням під назвою ESO 520-21, що знаходиться в сузір'ї Змієносця недалеко від центру нашої галактики. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що фотографу вдалося сфотографувати рідкісне атмосферне явище в Ісландії. На знімках можна побачити явище, яке називається перламутровими хмарами. Фотограф розповів, що вони були видні протягом цілого дня, а це буває вкрай рідко. Він також зазначив, що сподівається в майбутньому знову стати свідком перламутрових хмар. Детально про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини