Головна Новини HI-tech космос Марс у 3D: вертолітний дрон NASA надіслав нове фото з червоної планети (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Марс у 3D: вертолітний дрон NASA надіслав нове фото з червоної планети (ФОТО)

Фотографія була зроблена під час 13-го польоту вертольота над поверхнею Марса

21 вересня 2021, 17:53
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вертолітний дрон Ingenuity американського відомства NASA зняв червону планету у 3D. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Марс у 3D: вертолітний дрон NASA надіслав нове фото з червоної планети (ФОТО)

NASA Ingenuity надіслав 3D фото з Марса. Фото: NASA

Гвинтокрила машина показала тривимірний вигляд покритого камінням пагорба під час свого 13-го польоту, який відбувся 4 вересня. План цієї розвідувальної місії в районі "Південного Сеїта" марсіанського кратера Джезеро полягав у тому, щоб зробити знімки цієї геологічної мети, яку прозвали "Faillefeu", з більш низької висоти ніж будь-коли раніше (8 метрів).

Насип шириною близько 10 метрів видно на північ від центру зображення з деякими великими скелями, які відкидають тіні. У верхній частині зображення простягнулася ділянка "Артуби" — лінії хребта шириною понад 900 метрів. Внизу фотографії та вертикально вгору до середини видно кілька з безлічі піщаних хвиль Південного Сеїта.

Такий тривимірний вигляд, який найкраще проглядається в червоно-синіх окулярах, був створений шляхом об'єднання двох зображень, знятих кольоровою камерою на борту Ingenuity на відстані 5 метрів один від одного.

Марс у 3D: вертолітний дрон NASA надіслав нове фото з червоної планети (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA / JPL-Caltech

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астроном-любитель відкрив новий об'єкт у космосі. Фахівці розповіли, що побачити його можна буде також на початку наступного десятиліття. Орбіта цього небесного тіла проходить між двома планетами Сонячної системи. Повний оберт навколо Сонця воно здійснює за більш ніж 10 років. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що КНР запустила космічний корабель до своєї орбітальної станції. На його борту знаходиться паливо і устаткування для екіпажу наступного космічного корабля з трьома тайконавтами на борту. Вони пробудуть у космосі кілька місяців. Детальніше про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини