Головна Новини HI-tech космос Вчені показали незвичайну далеку галактику: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали незвичайну далеку галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені показали галактику з незвичайним напрямком обертання

29 вересня 2021, 11:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали далеку галактику. Знімок був опублікований на офіційній сторінці космічної обсерваторії в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали незвичайну далеку галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Об'єкт був зафільмований 20 років тому за допомогою космічного телескопа NASA / ESA Hubble. Астрономи зробили фотографію галактики, яка знаходиться в сузір'ї Центавра на відстані 111 мільйонів світлових років від нашої планети.

Особливістю NGC 4622 є напрямок її обертання. Як розповіли вчені, галактика обертається за годинниковою стрілкою, що незвично через напрямки її зовнішніх спіральних рукавів.

На думку астрономів, NGC 4622 могла взаємодіяти з іншою галактикою, оскільки його два зовнішніх рукава криві. Це означає, що їх щось потривожили.

Можливо, ця галактика поглинула меншу галактику-компаньйон, що могло бути ключем до розуміння специфічних рукавів NGC 4622.

Вчені показали незвичайну далеку галактику: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA and The Hubble Heritage Team (STScI / AURA).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені зафіксували зміни в урагані Велика Червона Пляма на планеті Юпітер. Вчені проаналізували знімки зроблені космічним телескопом Hubble за кілька років і прийшли до висновку, що швидкість вітру урагану в середньому збільшувалася на 8% і перевищує 640 кілометрів на годину. У зовнішніх частинах Великої Червоної Плями вітер посилюється, тоді як у внутрішніх районах його швидкість зменшується. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені сфотографували космічні очі. Він знаходиться на відстані близько 130 мільйонів світлових років від Землі. Даний об'єкт належить до енергійного класу галактик, який живиться від своїх активних ядер. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини