Головна Новини HI-tech космос Вчені показали дивовижний космічний об'єкт: як виглядає "кільце Енштейна" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали дивовижний космічний об'єкт: як виглядає "кільце Енштейна" (ФОТО)

Він знаходиться на відстані понад три мільярди років від нас

26 серпня 2021, 17:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафіксували дивний космічний об'єкт. Про це повідомляє видання Space.com.

Вчені показали дивовижний космічний об'єкт: як виглядає "кільце Енштейна" (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Як стало відомо, цю фотографію вдалося отримати завдяки обладнанню космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble. На знімку видно "кільце Ейнштейна", що збільшує світло з далеких глибин Всесвіту.

На зображенні дві галактики, що перебувають на відстані близько 3,4 мільярда світлових років від Землі, спотворюють і відхиляють світло від ще більш далекої галактики позаду себе.

Результуючий візерунок, передбачений Альбертом Ейнштейном в 1915 році, показує шість світлових точок — дві згруповані в центрі, а чотири розташовані навколо кільця спотвореного світла. Однак ці яскраві точки виходять не від шести галактик, а від трьох — двох в центрі кільця, а третя — від далекого квазара, світло якого так сильно викривляється, що здається, що їх чотири.

Вчені показали дивовижний космічний об'єкт: як виглядає ”кільце Енштейна” (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA / NASA Hubble.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені назвали новий клас планет, на яких може існувати життя. Дані планети мають інакші від земних параметри, наприклад температура на їх поверхні може досягати двохсот градусів за Цельсієм. На поверхні таких екзопланет є вода і вони можуть бути придатні для підтримки життя. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що астрономам вдалося сфотографувати осколок астероїда, який відколовся від більшого небесного тіла, що могло бути видно ще п'ять тисяч років тому. Повідомляється, що вона розділилася на дрібні шматочки в середині минулого року, коли перебувала далі від нашого світила ніж Земля. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Леонид

27 серпня 2021, 13:20

Что за полуграмотные редакторы у вас? Тут грамматику хоть кто-то проверяет? Позорище. Также портал "Комментарии" информировал о том, что астрономам удалось запечатлеть осколок астероида, который откололся от более крупного небесного тела, что могло быть видно еще пять тысяч лет назад. Сообщается, что она разделилась на мелкие кусочки в середине прошлого года, когда находилась дальше от нашего светила чем Земля. Источник: https://it.comments.ua/news/space/uchenye-nazvali-novyy-klass-planet-na-kotoryh-mozhet-suschestvovat-zhizn-682800.html © Comments.ua


Новини