Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA зафіксували "гостя з кам'яного століття": як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA зафіксували "гостя з кам'яного століття": як він виглядає (ФОТО)

Комета є шматком більшого небесного тіла, який можна було побачити п'ять тисяч років тому

23 серпня 2021, 17:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Учені з американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показали на фото комету. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA зафіксували "гостя з кам'яного століття": як він виглядає (ФОТО)

Комети. Фото: NASA, ESA, Quanzhi Ye (UMD); Image Processing: Alyssa Pagan (STScI)

Нове дослідження за допомогою космічної обсерваторії NASA Hubble показало, що комета на цьому зображенні — ATLAS — являє собою шматок більшої комети, яку могли спостерігати п'ять тисяч років тому.

ATLAS обертається на тому ж орбітальному шляху, що і комета, яка була помічена в 1844 році. А це означає, що вони, ймовірно, є "братами" і "сестрами" батьківської комети, що розпалася ще вкінці Кам'яного віку.

"Але комета ATLAS дивна...", — зазначають у відомстві.

Вона розділилася на маленькі крижані шматочки в середині минулого року, коли перебувала далі від нашого світила ніж Земля. За словами вчених, це вперше, коли член сімейства довгоперіодичних комет розпадається перед тим, як наблизитися до нашої зірки.

Вчені NASA зафіксували ”гостя з кам'яного століття”: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, Quanzhi Ye (UMD); Image Processing: Alyssa Pagan (STScI)

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA показали із космосу, як ніч перетворюється на день. Повідомляється, що така фотографія була зроблена з борту Міжнародної космічної станції, коли вона перебувала на орбіті у 423 кілометрах над південно-східним узбережжям Бразилії в Атлантичному океані у точці орбітального сходу сонця. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вертолітний дрон NASA Ingenuity зробив новий політ на Червону планету і надіслав на нашу планету кілька нових знімків. Під час нього літальний апарат подолав відстань у 450 метрів майже за три хвилини. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини