Головна Новини HI-tech космос Вчені назвали новий клас планет, на яких може існувати життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали новий клас планет, на яких може існувати життя

Планети Hycean більшы, ніж наша, і гарячіші

26 серпня 2021, 16:58
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи визначили новий клас планет, на якому може існувати життя. Про це повідомляє видання Phys.org.

Вчені назвали новий клас планет, на яких може існувати життя

Вчені назвали новый клас планет, на яких може бути життя. Фото: Amanda Smith, University of Cambridge

Як стало відомо, астрономи з Кембридзького університету назвали новий клас екзопланет (планети поза нашої сонячної системи), який відрізняється від Землі, проте здатний підтримувати життя.

Повідомляється, що у процесі пошуків інопланетного життя вчені в основному зосереджувалися на планетах, параметри яких схожі з нашою домівкою. Однак новий клас — інший.

Він отримав назву Hycean. Такі планети більші, ніж наша, і гарячіші. Їх розміри досягають 2,6 земних, а температура на поверхні може досягати 200 градусів за Цельсієм.

Такі екзопланети мають багату воднем атмосферу, а їх поверхня покрита океанами. В таких умовах можуть жити мікроорганізми.

Фахівці вже визначили першу вибірку потенційних світів із класу Hycean, які будуть першими кандидатами для докладного вивчення. Їх збираються досліджувати за допомогою телескопів наступного покоління, наприклад таких, як телескоп Джеймса Вебба.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з американського відомства NASA показали пейзажі, які зобразив їх шестиколісний ровер під назвою Curiosity. Щоб зробити фотографії, марсохід зупинився на схилі гори Еоліда. Зазначається, що в цей момент він знаходився на висоті близько 460 метрів над точкою, де приземлився. Панорама була створена з більш ніж ста зображень. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що астрономам вдалося сфотографувати галактики, світло від яких йшло до нас протягом мільярдів років. Детальніше читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ад

26 серпня 2021, 16:08

Какие ещё океаны при 200ºС? Вся вода должна испариться при такой температуре... :-)))


Новини