Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях (ФОТО)

Галактика Mrk 1337 знаходиться в сузір'ї Діви

4 грудня 2021, 23:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафільмували яскраву галактику в сузір'ї Діви. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Повідомляється, що фотографію спіральної галактики під назвою Mrk 1337 вдалося отримати завдяки обладнанню потужного космічного телескопа Hubble. Ширококутна камера обладнання сфотографувала систему у широкому діапазоні довжин хвиль ультрафіолетового, видимого та інфрачервоного діапазону. Завдяки цьому знімок вийшов деталізованим.

Mrk 1337 — це спіральна галактика зі слабкою перемичкою, що, як випливає з назви, означає, що спіральні рукави походять від центральної перемички з газу та зірок. Перемички зустрічаються приблизно половині спіральних галактик, включаючи нашу галактику Чумацький Шлях.

Ці спостереження є частиною кампанії з покращення знань, наскільки швидко розширюється Всесвіт.

Вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, A. Riess та ін.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що марсохід американського відомства NASA зробив нову фотографію на поверхні червоної планети. Робот-дослідник зробив кілька десятків знімків, які спеціалісти об'єднали в одне панорамне фото. На ньому можна побачити, в якому складному світі доводиться орієнтуватися марсоходу. Зображення розкриває більше інформації про місцевість у кратері Гейла, а також навколо нього.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що через півстоліття пошуків астрономам вдалося виявити дуже незвичайну та рідкісну зірку. Її особливістю є дуже невелика маса. За припущеннями вчених такі об'єкти могли зародитися ще до початку Всесвіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини