Головна Новини HI-tech космос Марсохід NASA Curiosity зробив нове селфі на червоній планеті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід NASA Curiosity зробив нове селфі на червоній планеті (ФОТО)

Фахівці з NASA об'єднали 81 фото з Марса, щоб створити панорамний знімок

3 грудня 2021, 13:46
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шестиколісний робот-дослідник американського відомства NASA зробив захоплюючі знімки червоної планети. Про це повідомляє видання inverse.

Марсохід NASA Curiosity зробив нове селфі на червоній планеті (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Ровер NASA Curiosity надіслав свої нові "селфі" на Землю. У матеріалі зазначається, що на панорамних знімках у стилі "до і після" можна побачити робота на дні кратера Гейла.

Зліва від Curiosity гірська освіта Greenheugh Pediment, а ззаду пагорб Rafael Navarro Mountain. Загалом за допомогою обладнання марсохода було зроблено 81 зображення, а фахівці з NASA об'єднали їх разом для того, щоб створити панорамний знімок.

На фотографії "до" можна побачити ровер, сонце в небі та навколишню місцевість.   Проте, як пише ЗМІ, не задовольнившись таким простим виглядом, вчені зменшили масштаб.

Марсохід NASA Curiosity зробив нове селфі на червоній планеті (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Зображення "після" показує, що навіть якщо ровер має розміри позашляховика, він все одно залишається порошинкою на тлі червоної планети. Після зменшення масштабу стає очевиднішим, у якому складному світі доводиться орієнтуватися марсоходу. Фото розкриває більше інформації про місцевість у кратері Гейла та навколо нього – стародавньому озері, де раніше була вода.

Марсохід NASA Curiosity зробив нове селфі на червоній планеті (ФОТО) - фото 3

Фото: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Довідково: з 2012 року Curiosity збирає дані про умови в кратері, що існували в минулому. Спочатку його місія мала закінчитися після двох років роботи, проте пізніше її продовжили на невизначений термін.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вчені знайшли в космосі дуже незвичну та загадкову зірку. Їй дали позначення ELM тому, що вона є білим карликом із дуже малою масою. Передбачається, що ELM могли утворюватися самі собою лише більше, ніж 13,8 мільярда років тому, а цей час перевищує вік Всесвіту. Зазначається, що вчені шукали цю зірку протягом півстоліття.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що потужний телескоп NASA Hubble зміг сфотографувати далеку галактику, яка має дуже незвичайну форму. Вона могла стати такою через зіткнення з іншою системою. Зараз галактика перебуває у проміжній стадії, а майбутньому вона перетвориться на еліптичну систему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини