Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зафільмував у космосі унікальний об'єкт: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зафільмував у космосі унікальний об'єкт: як він виглядає (ФОТО)

Галактика ESO 239-2 знаходиться на відстані 550 мільйонів світлових років від Землі

2 грудня 2021, 16:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафільмували в космосі галактику унікальної форми. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічної обсерваторії американського відомства (NASA) та Європейського космічного агентства (ESA) Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA Hubble зафільмував у космосі унікальний об'єкт: як він виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Як розповіли вчені, завдяки обладнанню телескопа Hubble їм вдалося відобразити галактику, в якій панує безладдя. Цей об'єкт має назву ESO 239-2 і знаходиться на відстані 550 мільйонів світлових років від нашого будинку.

Дослідники припускають, що форма ESO 239-2 це, швидше за все, результат злиття галактик, і в кінцевому підсумку вона перетвориться на еліптичну галактику у формі еліпсів або витягнутого кола.

Однак, поки що небесне тіло знаходиться на складній проміжній стадії з довгими заплутаними приливними хвостами, які оточують його ядро.

NASA Hubble зафільмував у космосі унікальний об'єкт: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration, і A. Evans (University of Virginia, Charlottesville/NRAO/Stony Brook University).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в небі над США помітили дуже яскраву вогненну кулю. Його могли помітити жителі Теннессі та кількох сусідніх штатів. Повідомляється, що за один день Американське метеорне товариство отримало близько 40 повідомлень про цей об'єкт. Фахівці проаналізували відео, на якому знято метеор і з'ясували, що це уламок комети, а також те, що він важить понад 20 кілограмів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені дізналися, що газовий зоряний потік, який утворився в результаті "боротьби" Чумацького Шляху з його сусідами, досягне нашого будинку раніше, ніж передбачалося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини