Головна Новини HI-tech космос У небі над США помітили дуже яскраву вогняну кулю: як вона виглядала (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У небі над США помітили дуже яскраву вогняну кулю: як вона виглядала (ВІДЕО)

Метеор рухався зі швидкістю 100 тисяч кілометрів на годину

2 грудня 2021, 12:33
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








У небі на Сполучених Штатах Америки помітили метеор. Про це пише видання The Watchers.

У небі над США помітили дуже яскраву вогняну кулю: як вона виглядала (ВІДЕО)

Метеор. Ілюстрація: Pixabay

Дуже яскравий об'єкт осяяв небо американського штату Теннессі вчора, 1 грудня. Як вказується в матеріалі, на цей момент Американське метеорне товариство отримало близько 40 повідомлень про кулю, що світиться. Він був виявлений усіма 5 метеорними камерами відомства NASA у регіоні.

Аналіз відео показує, що об'єкт є уламком комети діаметром приблизно 30 сантиметрів та вагою близько 27 кілограмів. Рухаючись зі швидкістю 100 тисяч кілометрів на годину, метеор пролетів 43 кілометри крізь атмосферу нашої планети, а потім розсипався над територією Державного парку Тімс Форд.

Зазначається, що на своєму піку вогненна куля світилася яскравіше, ніж повний Місяць.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що потужний потік зіркового газу вріжеться в нашу галактику набагато раніше, ніж очікувалося. Цей об'єкт утворився під час "боротьби" нашої галактики зі своїми сусідами. На цей момент він знаходиться на відстані приблизно 65 тисяч світлових років від нашої планети. Раніше дослідники вважали, що потік знаходиться вп'ятеро далі. Стало відомо, коли станеться зіткнення.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені виявили дві найближчі до Землі надмасивні чорні дірки. Зазначається, що подібні об'єкти ще ніколи не знаходили так близько до нашого будинку. Вчені розповіли, що надмасивні чорні дірки мають настільки велику масу, що можуть формувати навколо себе цілі галактики. Їхня вага оцінюється в мільйони сонячних мас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини