Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили дві найближчі до Землі надмасивні чорні дірки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили дві найближчі до Землі надмасивні чорні дірки (ФОТО)

Маса однієї з нововідкритих чорних дірок становить 154 мільйони мас Сонця

1 грудня 2021, 15:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи виявили кілька нових чорних дірок. Про це пише видання IFLS.

Вчені виявили дві найближчі до Землі надмасивні чорні дірки (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Використовуючи потужний телескоп, дослідники виявили дві надмасивні чорні дірки. Зазначається, що такі об'єкти ще не знаходили так близько до нашої планети.

Як пише ЗМІ, це відкриття показує, що вчені недооцінили, скільки насправді чорних дірок таких розмірів існує у космосі. Чорні дірки, що утворюються після вибуху наднових, знаходили і приблизно в тисячі світлових років від нас, проте надмасивні об'єкти   — щось зовсім інше. Такі чорні дірки мають мільйони мас Сонця і можуть утворювати навколо себе цілі галактики.

Тому відкриті пари таких небесних тіл у галактиці NGC 7727, яка знаходиться за 89 мільйонів світлових років від нас, є важливою подією. Дві чорні дірки знаходяться на відстані приблизно 1600 світлових років один від одного.

Вчені підрахували, що маса найбільшого з цих двох об'єктів становить 154 мільйони мас нашого світила, а маса другого — трохи більше шести мільйонів мас.

Також дослідники відзначають, що в майбутньому ці чорні дірки зіллються один з одним і утворюють ще більш потужне небесне тіло.

Вчені виявили дві найближчі до Землі надмасивні чорні дірки (ФОТО) - фото 2

Фото: IFLS

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що NASA Hubble зробив фото планетарної туманності у сузір'ї Дельфіна. На зображенні можна побачити безліч структур, включаючи сферичне зовнішнє гало, яке розширюється швидше ніж внутрішня туманність.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи отримали фотографію дивовижної космічної туманності, яка знаходиться за кілька тисяч світлових років від нашої планети. Дослідники розповіли, що вона з'явилася внаслідок смерті зірки, що схожа на нашу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини