Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зробив фото планетарної туманності у сузір'ї Дельфіна: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зробив фото планетарної туманності у сузір'ї Дельфіна: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені показали асиметричну планетарну туманність NGC 6891

30 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафільмували складну структуру планетарної туманності. Фотографія була опублікована на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

NASA Hubble зробив фото планетарної туманності у сузір'ї Дельфіна: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На знімку можна побачити об'єкт за назвою NGC 6891. Він є яскравою асиметричною планетарною туманністю у сузір'ї Дельфін.

Фотографію туманності зробив відомий космічний телескоп NASA/ESA Hubble. Вона показує безліч структур, включаючи сферичне зовнішнє гало, яке розширюється швидше, ніж внутрішня туманність, а також принаймні дві орієнтовані по-різному еліпсоїдальні оболонки.

На зображенні також видно волокна і вузли всередині туманності, що оточують білий карлик. За їхніми рухами астрономи підрахували, що вік однієї з оболонок становить 4800 років, а вік зовнішнього гало — близько 28000 років, що вказує на серію спалахів зірки, що вмирає, в різний час.

Hubble вивчив NGC 6891 у рамках спроб виміряти відстані до туманностей та дізнатися більше про те, як формувалися та розвивалися їхні структури.

NASA Hubble зробив фото планетарної туманності у сузір'ї Дельфіна: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, A. Hajian (University of Waterloo), H. Bond (Pennsylvania State University) та B. Balick (University of Washington); Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA Hubble зняв дивовижний космічний об'єкт. Вчені розповіли, що він планетарна туманність і знаходиться на відстані двох тисяч світлових років від Землі. У центрі небесного тіла можна побачити гаряче ядро ​​зірки.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що фахівці з NASA виявили ціле поле чорних дірок у космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини