Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA виявили ціле поле чорних дірок у космосі: як воно виглядає (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA виявили ціле поле чорних дірок у космосі: як воно виглядає (ВІДЕО)

Вчені знайшли докази існування цілого поля маленьких чорних дірок у кульовому скупченні

29 листопада 2021, 13:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені NASA виявили ціле поле чорних дірок у космосі: як воно виглядає (ВІДЕО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Астрономи виявили в космосі одразу кілька чорних дірок. Про це повідомляється на офіційній сторінці космічного телескопа NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Астрономи сподівалися знайти "середню" чорну дірку в зоряному скупченні, яке зображено на відео, але натомість знайшли докази концентрації маленьких чорних дір.

Дане кульове скупчення є щільно упакованою групою зірок. Протягом багатьох років вчені обговорювали, чи можуть чорні дірки середнього розміру існувати у цих скупченнях.

Чорні діри середньої маси — це ланка, що давно розшукується, між надмасивними чорними дірками і чорними дірками зоряних мас, які утворюються після колапсу світил.

Після того, як вчені вивчили це скупчення за допомогою потужного телескопа Hubble, вони зрозуміли, що зірки не обертаються навколо однієї чорної дірки. Натомість у скупченні ховається щільна концентрація чорних дірок зоряної маси.

Художник зобразив нові знахідки телескопа Hubble.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені показали, як виглядає зіткнення двох галактик. Ця система знаходиться на відстані 700 мільйонів світлових років від нашої планети. Галактики в ній мають однаковий розмір. Астрономи досліджують їх за допомогою рентгенівської космічної обсерваторії.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що за допомогою міжпланетної космічної станції вчені отримали унікальну фотографію Сатурна з незвичайного ракурсу. Космічний апарат знаходиться на орбіті нашого супутника. Для отримання знімків він використовував свої камери, які зазвичай знімають лише Місяць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини