Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA зафіксували на Марсі сліди у формі серця (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA зафіксували на Марсі сліди у формі серця (ФОТО)

NASA Ingenuity зробив нові фотографії під час чергового польоту

12 липня 2021, 11:03
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показало нові фото з червоної планети. Про це повідомляє видання Space.com.

Вчені NASA зафіксували на Марсі сліди у формі серця (ФОТО)

Фахівці з NASA показали сліди марсохода на червоній планеті. Фото: Space.com

Як стало відомо, під час свого останнього польоту робот-вертоліт NASA Ingenuity зобразив сліди у формі серця, зроблені марсоходом Perseverance.

Це "серце" показує місце, де шестиколісний ровер зробив невеликий гак, можливо для того, щоб провести дослідження якого-небудь цікавого каменю або ділянки поверхні червоної планети, перш ніж повернутися на своє початкове місце і продовжити шлях.

Для довідки: Марсохід NASA Perseverance разом із вертолітним дроном приземлилися на дно одного з кратерів Марса у лютому цього року. Відомо, що раніше в цій місцевості було озеро.

Зараз вчені відомства очікують нових фотографій від Ingenuity. Цієї неділі він здійснив черговий політ на червоній планеті й пролетів над місцевістю під назвою "Сеіта".

Вчені NASA зафіксували на Марсі сліди у формі серця (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені за допомогою даних, отриманих від космічного апарату "Кассіні-Гюйгенс", виявили на одному з супутників Сатурна солоні шельфи, багаті метаном. Фахівці зазначають, що цей газ може бути побічним продуктом життєдіяльності бактерій. Вчені провели дослідження і висунули припущення про те, звідки міг з'явитися вказаний газ на цьому небесному тілі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск показав у роботі свою нову безпілотну посадкову станцію для космічних ракет.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини