Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA показали, як виглядає наша зірка з близької відстані (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA показали, як виглядає наша зірка з близької відстані (ФОТО)

Дане зображення є мозаїку з менших зображень, зібраних зі спостережень кількох телескопів

18 серпня 2021, 11:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) показали на фото нашу зірку. Знімок був опублікований на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA показали, як виглядає наша зірка з близької відстані (ФОТО)

Вчені NASA показали, як виглядає наша зірка. Фото з відкритих джерел

Фахівці розповіли про те, що активні області на поверхні Сонця містять матеріал, нагрітий до кількох мільйонів градусів, у той час, як синьо-білі області позначають деякі з найбільш енергетичних плям.

Під час проведення даних спостережень у 2015 році на зірці утворилися мікроспалахи, які являють собою зменшені версії більших спалахів, що також вивергаються з поверхні Сонця.

Ці мікроспалахи швидко виділяють енергію і нагрівають матеріал в активних областях. Дане зображення є мозаїку з менших зображень, зібраних зі спостережень декількох телескопів.

Високоенергетичні рентгенівські промені, від космічної обсерваторії NASA (NuSTAR) показані синім кольором; низькоенергетичні рентгенівські промені від космічного корабля Hinode японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) мають зелений колір; а жовтий і червоний кольори показують ультрафіолетове світло від Обсерваторії сонячної динаміки NASA (SDO).

Вчені NASA показали, як виглядає наша зірка з близької відстані (ФОТО) - фото 2

Фото:   NASA/JPL-Caltech/GSFC/JAXA

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астронавти на борту Міжнародної космічної станції зробили фотографії полярного сяйва. У цей момент станція пролітала над південною частиною Індійського океану між Азією та Антарктидою на висоті 436 кілометрів. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені зафіксували галактику, яка знаходиться на відстані 68 мільйонів років від нас. Знімки були зроблені за допомогою обладнання космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини