Головна Новини HI-tech космос NASA показало північне сяйво з космосу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало північне сяйво з космосу (ФОТО)

Знімок був зроблений з МКС

14 серпня 2021, 23:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) зафільмували полярне сяйво. Фотографія була опублікована на офіційному сайті відомства.

NASA показало північне сяйво з космосу (ФОТО)

Астронавти зняли північне сяйво з МКС. Фото: Shutterstock

Повідомляється, що даний знімок був отриманий з борту Міжнародної космічної станції. На ньому показано північне сяйво рухається через атмосферу нашої планети. У цей момент станція перебувала на орбіті в 436 кілометрах над південною частиною Індійського океану між Азією та Антарктидою.

Аврора (полярне сяйво) назване на честь римської богині зорі, північне сяйво являє собою зачаровує прояв світла в нічному небі.

Aurora Borealis і Aurora Australis — також звані північним і південним сяйвом — відбуваються на північному і південному полюсах.

Для довідки: полярне сяйво — це світіння верхніх шарів атмосфери планет, які мають магнітосферою, наслідок їх взаємодії з зарядженими частинками сонячного вітру.

NASA показало північне сяйво з космосу (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені за допомогою космічної обсерваторії Hubble зафільмували місцевість, де утворюються зірки. Фахівці розповіли про те, що даний об'єкт розташований в сузір'ї Близнюків, яке знаходиться на відстані 45 світлових років від нашого світила. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені з американського відомства NASA показали фотографії, які надіслав вертолітний дрон з червоної планети. Повідомляється, що він їх зробив під час свого чергового польоту. На нових знімках можна побачити не тільки марсіанські пейзажі, але і шестиколісний ровер відомства під час його першої наукової кампанії. Також вчені розповіли про останній, на цей момент, польоті Ingenuity. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини