Головна Новини HI-tech космос NASA Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса, які зачаровують (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса, які зачаровують (ФОТО)

Фотографії були отримані під час 11-го польоту Ingenuity

12 серпня 2021, 16:29
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) показало нові фотографії, які зробив вертолітний дрон на Марсі. Знімки були опубліковані на офіційному сайті відомства.

NASA Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса, які зачаровують (ФОТО)

Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса. Фото з відкритих джерел

Безпілотний вертоліт NASA Ingenuity недавно завершив свій черговий політ над Червоною планетою, зробивши кілька знімків під час польоту. Поряд із фотографуванням валунів, піщаних дюн і скелястих оголень, поширених у районі Південного Сеіта кратера Джезеро, на кількох знімках зображений шестиколісний ровер NASA Perseverance під час його першої наукової кампанії.

NASA Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса, які зачаровують (ФОТО) - фото 2

Повідомляється, що 11 політ Ingenuity по суті був розроблений, щоб тримати його попереду марсохода. Він здійснює підтримку наукових цілей Perseverance, фотографуючи цікаві геологічні об'єкти з повітря.

Під час нового польоту Ingenuity летів зі швидкістю п'ять метрів за секунду. Йому треба було 130 секунд, щоб дістатися до свого восьмого аеродрому.

Планується, що з цього нового плацдарму вертоліт зробить принаймні один розвідувальний політ у геологічно інтригуючому районі Південної Сеіти.

NASA Ingenuity надіслав на Землю нові фото з Марса, які зачаровують (ФОТО) - фото 3

Фото: NASA / JPL-Caltech

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці із NASA зафіксували з космосу одне з найсуворіших місць на Землі. Ця місцевість займає приблизно 30% площі Африки та є найжаркішою пустелею. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний апарат спільної місії ESA і JAXA сфотографував "сестру" нашої планети з близької відстані. Повідомляється, що в цей момент між нею і космічним кораблем було всього 1573 кілометри. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

12 серпня 2021, 15:47

не люди, а твари. Землю уничтожаете, а конченому марсу радуетесь.


Новини