Головна Новини HI-tech космос ESA сфотографувала крупним планом "сестру" нашої планети (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

ESA сфотографувала крупним планом "сестру" нашої планети (ФОТО)

Фотографія була отримана, коли космічний корабель знаходився за 1573 км від планети

11 серпня 2021, 12:18
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний апарат BepiColombo зробив новий знімок Венери. Про це повідомляється на офіційному сайті Європейського космічного агентства (ESA).

ESA сфотографувала крупним планом "сестру" нашої планети (ФОТО)

ESA зробила відобразила Венеру. Фото: ITC.UA

Як стало відомо, вчора 10 серпня спільна європейсько-японська місія BepiColombo зафільмувала крупним планом другу по віддаленості від Сонця планету. Фотографія була отримана, коли космічний корабель знаходився за 1573 км від Венери. У цей час апарат наблизився до небесного тіла для виконання гравітаційного маневру.

Камери, які встановлені на космічному кораблі, забезпечують чорно-білі знімки з роздільною здатністю 1024x1024 пікселів. Зображення було злегка оброблено для підвищення контрастності та використання повного динамічного діапазону.

Для довідки: BepiColombo, який містить планетарний орбітальний апарат ESA "Меркурій" і магнітосферний орбітальний апарат "Меркурій" Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA), повинен вийти на свою цільову орбіту навколо найменшої й внутрішньої планети Сонячної системи у 2025 році.

ESA сфотографувала крупним планом ”сестру” нашої планети (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA зафіксували дивні кільця у космосі. Повідомляється, що вони утворилися навколо масивної чорної діри, яка знаходиться на відстані понад сім тисяч від нашої планети. Вчені розповіли про природу цього явища й опублікували його зображення. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені NASA зафіксували найбільший супутник у нашій Сонячній системі. Він обертається навколо газового гіганта, маса якого майже у два з половиною рази більша за масу всіх інших планет Сонячної системи. На новому інфрачервоному знімку небесне тіло виглядає загадковим. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.esa.int/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини