Головна Новини HI-tech космос NASA показало найбільший супутник у Сонячній системі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало найбільший супутник у Сонячній системі (ФОТО)

На новому інфрачервоному зображенні супутник Юпітера виглядає темним і загадковим

9 серпня 2021, 13:19
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) показало на фотографії крижаний супутник планети Юпітер під назвою Ганімед. Цей знімок був опублікований на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

NASA показало найбільший супутник у Сонячній системі (ФОТО)

NASA показало фото Ганімеда. Фото: NASA

На цьому інфрачервоному зображенні супутник Юпітера виглядає темним і загадковим. Він був отриманий під час прольоту автоматичної міжпланетної станції NASA під назвою Juno поблизу супутника 20 липня цього року. Для отримання цього знімка був використаний науковий інструмент JIRAM, який "бачить" в інфрачервоному світлі, невидимому для людського ока.

Ця фотографія була отримана та опублікована через 10 років після запуску космічного апарату Juno (5 серпня 2011 року). Інструмент був розроблений для захоплення інфрачервоного світла, що виходить з глибини Юпітера, для дослідження погодного шару на глибині від 30 до 45 миль (від 50 до 70 кілометрів) нижче верхніх шарів хмар Юпітера. Об'єднавши дані трьох недавніх обльотів, наукова група Juno створила нову інфрачервону карту Ганімеда! Ці спостереження JIRAM надають нову інформацію про крижану оболонку Ганімеда і склад океану рідкої води під ним.

NASA показало найбільший супутник у Сонячній системі (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA / JPL-Caltech / SwRI / ASI / INAF / JIRAM

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з американського відомства NASA змогли зафільмувати дивовижні кільця навколо чорної діри. Це небесне тіло перебувати на відстані понад сім тисяч світлових років він Землі. Фахівці розповіли про природу цього явища, а також про те, за допомогою якого устаткування їм вдалося зробити знімок. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що шестиколісний марсохід NASA виявив незвичайний об'єкт на поверхні червоної планети. Фахівці розповіли, про те, що об'єкт має химерну форму і складається з дивного матеріалу, який може протистояти ерозії та силі вітру на Марсі. Дані, які були отримані від робота, об'єднав в одне зображення дослідник-аматор. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини