Головна Новини HI-tech космос Вчені за допомогою Hubble показали, як виглядає галактика в "Печі" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені за допомогою Hubble показали, як виглядає галактика в "Печі" (ФОТО)

Даний космічно об'єкт є спіральною галактикою з перемичкою

17 серпня 2021, 16:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали на фото спіральну галактику, яка знаходиться від нас на відстані понад 60 мільйонів років. Зображення було опубліковано на офіційному сайті космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble.

Вчені за допомогою Hubble показали, як виглядає галактика в "Печі" (ФОТО)

Hubble сфотографував далеку галактику. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, Hubble за допомогою своєї камери для спостереження   в широкому діапазоні хвиль (Wide Field Camera 3) зобразив галактику під назвою NGC 1385. Вона знаходиться на відстані 68 мільйонів років від нашої планети.

Для довідки: Wide Field Camera 3 часто називають "робочою конячкою" телескопа Hubble через її надійності та універсальності. Вона була встановлена на нього у 2009 році, коли астронавти останній раз перебували на борту космічної обсерваторії.

NGS 1385 знаходиться в сузір'ї Печі, яке містить 57 зірок видимих неозброєним оком. Даний об'єкт є спіральною галактикою з перемичкою (перемичка складається із яскравих зірок, що виходять з центру і перетинають галактику посередині).

Вчені за допомогою Hubble показали, як виглядає галактика в ”Печі” (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA / Hubble & NASA, J. Lee and the PHANGS-HST Team

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертоліт NASA, який знаходиться на червоній планеті, надіслав на Землю нові фотографії. Він зробив їх під час свого чергового польоту. Зазначається, що, крім марсіанських пейзажів, на нових знімках можна спостерігати ровер відомства. Його сфотографували під час його першої наукової кампанії. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що на небі засяяла нова зірка. Вчені розповіли, що в більшості випадків це небесне тіло є занадто тьмяним для того, що б його можна було розгледіти. Однак через термоядерний вибух, який стався в зірці, її світність збільшилася в сотні разів. І тепер її можна без зусиль виявити в сузір'ї Змієносця. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини