Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили у космосі "Різдвяну Ялинку": як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили у космосі "Різдвяну Ялинку": як вона виглядає (ФОТО)

NGC 2264 знаходиться на відстані двох з половиною тисяч років від Землі

21 грудня 2021, 13:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп сфотографував яскраві "сніжинки" у скупченні зірок. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA побачили у космосі "Різдвяну Ялинку": як вона виглядає (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

На відстані близько двох з половиною тисяч світлових років від Землі зірки народжуються в області космосу, відомої як скупчення ялинки.

Молоді зірки (віком менше ніж 100 тисяч років), які спостерігаються в інфрачервоному діапазоні (за межами діапазону видимого світла) космічним телескопом NASA Spitzer, виглядають як рожеві та червоні крапки біля центру цієї фотографії. Вони отримали назву скупчення Сніжинки через рівномірне розташування та форми.

Довідково: Скупчення NGC 2264 або Різдвяна Ялинка було відкрито в 1785 році. До NGC 2264 входить ще зоряне скупчення Сніжинки та дві туманності – Конус та Лісій Мех.

Вчені NASA побачили у космосі ”Різдвяну Ялинку”: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/JPL-Caltech/PS Teixeira (Center for Astrophysics)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що американське відомство NASA записало звуки найбільшого супутника у Сонячній системі. Дані отримав космічний апарат Juno, під час близького прольоту біля Ганімеда. Міжпланетна станція використовувала інструмент, що може налаштовуватися на електричні та магнітні радіохвилі, що виробляються магнітосферою Юпітера.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що космічна обсерваторія Hubble зняла зіркове скупчення, яке має ширину понад сто світлових років. Вчені порівняли зірки на знімку із щіпкою солі, розсипаної на чорну скатертину. Яскравий об'єкт знаходиться в сусідній галактиці — Велика Магелланова Хмара.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини