Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили "сніжинки" у космосі: як вони виглядають (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили "сніжинки" у космосі: як вони виглядають (ФОТО)

Скупчення сніжинки знаходиться на відстані приблизно 2,5 тисячі світлових років від Землі

10 січня 2022, 12:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали у космосі дивовижне скупчення зірок. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA Chandra у соціальній мережі Twitter.

Вчені NASA побачили "сніжинки" у космосі: як вони виглядають (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Вчені розповіли, що нині космічна рентгенівська обсерваторія займається вивченням зоряного скупчення у сузір'ї Єдинорога. Цей об'єкт знаходиться на відстані приблизно двох з половиною тисяч світлових років від Землі.

Через те, що група зірок нагадує малюнок сніжинки, астрономи прозвали його "Скупчення сніжинки".

Для довідки: Зірки в NGC 2264, або "Скупчення сніжинки" є молодими. Їх вік становить лише близько 100 тисяч років. Для порівняння, вік нашого світила перевищує чотири 4,5 мільярди років.

Вчені NASA побачили ”сніжинки” у космосі: як вони виглядають (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американський мільярдер Ілон Маск розповів, коли, на його думку, людина ступить на поверхню Марса. Підприємець вважає, що це може статися вже у найближчі п'ять років, проте він зазначив, що у гіршому випадку висадка відбудеться лише у наступному десятилітті.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи змогли зафіксувати дивовижне явище у космосі. Вказана подія відбулася з відомою кометою Леонарда, яка нині назавжди відлітає з нашої Сонячної системи. За словами вчених, хвіст небесного тіла був відірваний і розділений на дві частини. Фахівці вважають, що це могло статися через вплив сонячного вітру. На отриманих знімках явище виглядає як хвіст у хвості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини