Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили гігантську "розетку" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили гігантську "розетку" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)

Туманність Розетка знаходиться за п'ять тисяч світлових років від Землі

18 лютого 2022, 14:11
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи з Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) показали фотографію дивовижного космічного об'єкта. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA побачили гігантську "розетку" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Вчені пишуть, що на опублікованій фотографії змальована чарівна туманність під назвою Розетка або NGC 2237, інше позначення – туманність Розочка. Вона знаходиться за п'ять тисяч світлових років від нашої планети і в ній знаходяться сотні молодих зірок (позначені червоним).

Зірки, що утворилися 4 мільйони років тому, випромінюють ультрафіолетове світло, яке змушує світитися навколишню туманність. Рентгенівські дані космічного апарату NASA Chandra виявили сотні молодих зірок, а також слабкі скупчення. Оптичні дані Цифрового огляду неба та Національної обсерваторії Кітт-Пік (фіолетові, помаранчеві, зелені та сині) показують великі області газу та пилу, у тому числі гігантські стовпи, що залишилися після того, як інтенсивне випромінювання масивних зірок зруйнувало більш розсіяний газ.

Туманність Розетка можна побачити в невеликий телескоп, якщо дивитися в напрямку сузір'я Єдинорога.

Вчені NASA побачили гігантську ”розетку” у космосі: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

ФОТО: X-ray (NASA/CXC/SAO/J. Wang et al), Optical (DSS & NOAO/AURA/NSF/KPNO 0.9-m/T. Rector et al)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що потужний космічний телескоп NASA зафіксував космічну луну. На відміну від такого явища, яке зустрічається на Землі, у космосі так називають оптичну подію.

Сайт "Коментарі" писав про те, що NASA показало, як виглядає космічний об'єкт, який вибухне в майбутньому. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також про те, що з'явилася перша область, яка залишає червону зону карантину. Ще дві готуються на вихід. Докладно про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини