Головна Новини HI-tech космос В США приземлилась космічна капсула
commentss НОВИНИ Всі новини

В США приземлилась космічна капсула

В пустелі Юта приземлилась капсула NASA зі зразками з астероїда, який може знищити Землю.

25 вересня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

24 вересня близько 18 години вечора на Землю впав спеціальний контейнер NASA зі зразками породи, які були зібрані на астероїді Бенну. Це лише третій випадок в історії, коли подібний матеріал потрапляє на Землю таким способом з космосу.

В США приземлилась космічна капсула

Капсула у якій прилетіли зразки астероїда Бенну з космосу. Фото: NASA

Зразки були з астероїда Бенну були зібрані у 2020 році за допомогою космічного корабля Osiris-Rex та відправлені на Землю. NASA намагається більше дізнатись про цей об’єкт, адже він має значний шанс в найближчі 300 років зіштовхнутись з нашою планетою.

Капсула зі зразками увійшла в атмосферу Землі зі швидкістю близько 43 тис. км/год. У цей момент спрацювали тепловий екран та парашути, які уповільнили рух і за словами вчених контейнер приземлився, як пір’їнка. У NASA підтвердили, що капсула ціла, а зразки були відправленні до спеціальної лабораторії, щоб уникнути забруднень.

За словами вчених зразки, ймовірно, дадуть нове уявлення про формування Сонячної системи 4,6 мільярда років тому і, можливо, навіть про те, як у нашому світі зародилося життя.

Це лише третій зразок астероїда коли-небудь повернутий на Землю для аналізу після двох подібних місій японського космічного агентства, завершених у 2010 і 2020 роках. Цього разу США отримали близько 250 грамів дорогоцінного вантажу. Близько 75% ваги зразків буде зберігатись для майбутніх науковців, які зможуть краще дослідити космічний вантаж за допомогою новітніх інструментів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що астрономи виявили "пекельну планету", яка гарячіша за Сонце.

Також "Коментарі" писали про астрофізика, який заявив про історичне відкриття та вказав, що виявив на Землі перші об'єкти з-за меж Сонячної системи



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини