Головна Новини HI-tech космос В NASA показали перець, що виріс в космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

В NASA показали перець, що виріс в космосі

У космосі скоро зберуть перший врожай овочів

8 жовтня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Рослини в космосі дали перший врожай. Працівники Міжнародної космічної станції проводили експеримент та вирощували саджанці перцю чилі в установці для рослин Advanced Plant Habitat. Про це повідомляють в прес-службі NASA.

В NASA показали перець, що виріс в космосі

У космосі виріс перець і дав урожай, фото Megan McArthur

Квіти перцю запилювали за допомогою циркуляції повітря та вручну. На рослинах вже з'явилася зав'язь — кілька перчин. Наразі лише відомо, що в космосі перець дає менший врожай, ніж на планеті Земля. Причини поки що не встановлені, частину врожаю буде направлено на Землю для лабораторних досліджень овочів.

Експеримент з перцем має й практичне значення для працівників місій, що зможуть споживати свіжі овочі, поки перебувають в космосі. Перчини ще тільки почали рости й не дозріли, тому які вони на смак невідомо. Також працівники станції будуть фіксувати скільки часу треба, щоб овоч дозрів в умовах мікрогравітації. В повідомленні йдеться, що перець може дати два врожаї, на які розраховують астронавти.

Як повідомляв портал "Коментарі", NASA показало планету схожу на Юпітер, яка самотньо блукає в космосі. Мисливці за екзопланетами знайшли тисячі планет, більшість з яких обертаються близько до своїх зірок, але було виявлено відносно небагато інопланетних світів, що вільно плавають по галактиці як так звані планети-ізгої, не прив'язані до якої-небудь зірки.

Також ми писали, що NASA зафільмувало свого робота, який "заснув". Фотографія була зроблена за допомогою обладнання, яке встановлено на борту орбітальної багатофункціональної автоматичної міжпланетної станції американського відомства NASA під назвою Mars Reconnaissance Orbiter.

В NASA показали перець, що виріс в космосі - фото 2
В NASA показали перець, що виріс в космосі - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини