Головна Новини HI-tech космос Фото з марсіанської орбіти: NASA зафільмувало свого робота, який "заснув" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Фото з марсіанської орбіти: NASA зафільмувало свого робота, який "заснув" (ФОТО)

Цього року більшість місій перестали посилати команди з 2 жовтня по 16 жовтня

3 жовтня 2021, 20:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Фото з марсіанської орбіти: NASA зафільмувало свого робота, який "заснув" (ФОТО)

Perseverance. Фото: NASA

Космічний апарат сфотографував марсохід з орбіти червоної планети. Про це повідомляє видання Sciencealert.

Фотографія була зроблена за допомогою обладнання, яке встановлено на борту орбітальної багатофункціональної автоматичної міжпланетної станції американського відомства NASA під назвою Mars Reconnaissance Orbiter.

На знімку можна побачити шестиколісний ровер Perseverance з висоти кількох сотень кілометрів. Зазначається, що на цей момент він знаходиться в стані бездіяльності в  районі Південна Сеіта марсіанського кратера Езеро.

Робот не діє через те, що в цей час Земля і Марс знаходяться по різні боки від нашого світила. Цей період, званий сонячним з'єднанням Марса, відбувається кожні два роки. Цього року більшість місій перестали посилати команди з 2 жовтня за 16 жовтня.

Фото з марсіанської орбіти: NASA зафільмувало свого робота, який ”заснув” (ФОТО) - фото 2

Фото: ScienceAlert

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, до Землі наближається потенційно небезпечний астероїд. небесне тіло під назвою 1998 SD9 пролетить поряд із Землею вже шостого жовтня. Фахівці розповіли, що його приблизні розміри складають 44-100 метрів в ширину. У момент максимального зближення з нашою планетою космічний камінь буде знаходитися на відстані двох з половиною мільйонів кілометрів від нас.

Також "Коментарі" інформували про те, що вчені інтерпретували дані з зображень Чумацького Шляху, представляючи їх у звуці. Зірки та компактні джерела перетворюються в окремі ноти. Збільшення сили звуку відбувається в тому місці, де знаходиться надмасивна чорна діра об'ємом чотири мільйони сонячних мас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини