Головна Новини HI-tech космос До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд: що відомо

1998 SD9 пролетить поряд із Землею вже 6 жовтня

3 жовтня 2021, 19:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Учені з американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) повідомили про наближення до нашої планети астероїда. Про це повідомляє видання express.co.uk.

До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд: що відомо

До Землі наближається астероїд 2010 RJ53. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, небесне тіло під назвою +1998 SD9 пролетить поряд із Землею вже 6 жовтня. Фахівці розповіли, що його приблизні розміри складають 44-100 метрів у ширину.

У момент максимального зближення з нашою планетою космічний камінь буде знаходитися на відстані двох з половиною мільйонів кілометрів від нас.

Для довідки: ця відстань перевищує відстань від Землі до Місяця більш ніж у шість разів.

Проте астероїд, як і всі космічні об'єкти, що наближаються до нашої планети на відстань ближче ніж сім з половиною мільйонів кілометрів, вважаються потенційно небезпечними.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені дали "голос" нашій галактиці. Фахівці інтерпретували дані із зображень, представляючи їх у звуці. Озвучування центру Чумацького Шляху об'єднує дані космічних телескопів Hubble, Spitzer і Chandra. Збільшення сили звуку відбувається в правому нижньому кутку зображення — це те місце, де знаходиться надмасивна чорна діра об'ємом чотири мільйони сонячних мас.

Також "Коментарі" інформували про те, що зонд ESA надіслав перші фото планети Меркурій. У момент створення знімків космічний апарат знаходився на відстані 2420 кілометрів від цього небесного тіла. На зображенні можна побачити фрагмент північної півкулі планети з кратерами Кальвіно і Лермонтова і рівниною Сіхту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини