Головна Новини HI-tech космос Вчені дали "голос" нашій галактиці: як вона звучить (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені дали "голос" нашій галактиці: як вона звучить (ВІДЕО)

Вчені озвучили Чумацький шлях

3 жовтня 2021, 21:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені інтерпретували дані з зображень, представляючи їх у звуці. Знімок був опублікований на офіційній сторінці космічного телескопа NASA / ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вчені дали "голос" нашій галактиці: як вона звучить (ВІДЕО)

Вчені створили мелодію Чумацького шляху. Фото: Astro News

Це озвучування центру Чумацького Шляху об'єднує дані космічних телескопів Hubble, Spitzer і Chandra. Світло від об'єктів, розташованих ближче до верху зображення, стає вище, а інтенсивність світла регулює гучність. Зірки і компактні джерела перетворюються в окремі ноти, в той час, як розширені хмари газу і пилу створюють розвивається гул.

Вчені відзначили, що збільшення сили звуку відбувається в правому нижньому кутку зображення — це те місце, де знаходиться надмасивна чорна діра об'ємом чотири мільйони сонячних мас і в центрі галактики, де хмари газу і пилу найяскравіші.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що фотограф відобразив дивовижне атмосферне явище, яке утворилося після зльоту космічної ракети компанії SpaceX. Його називають космічною медузою. Явище виникає, коли космічний апарат здійснює зліт відразу після заходу сонця або перед світанком. Шлейф вихлопних газів ракети висвітлюється променями сонця з-за обрію.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що зонд Європейського космічного агентства надіслав на Землю перші фотографії найближчій до нашого світила планети. Під час створення знімка апарат знаходився на відстані понад два кілометри від об'єкта. Вчені розповіли, що нові знімки очікуються вже найближчим часом. Місія прибуде на орбіту планети до кінця 2025 року. Зонди передаватимуть дані про поверхню і внутрішню будову Меркурія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини