Головна Новини HI-tech космос Космічна медуза: фотограф зафільмував дивовижне атмосферне явище (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна медуза: фотограф зафільмував дивовижне атмосферне явище (ФОТО)

Знімок був зроблений після запуску космічного корабля Crew Dragon

30 вересня 2021, 16:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна медуза: фотограф зафільмував дивовижне атмосферне явище (ФОТО)

Ракета-носій з кораблем Crew Dragon. Фото: twitter.com/inspiration4x

Фотограф, на ім'я Джон Краусс зобразив "ракетну медузу". Про це повідомляє видання Focus.

Знімок був зроблений 16 вересня, відразу після запуску в космос корабля американської компанії SpaceX Crew Dragon в рамках місії Inspiration 4  з повністю цивільним екіпажем на борту.

На фотографії можна побачити атмосферне явище, яке називають космічною медузою. Воно виникає, коли космічна ракета злітає відразу після заходу сонця або перед світанком. Шлейф вихлопних газів створює ореол, який освітлюється сонцем з-за обрію.

Космічна медуза: фотограф зафільмував дивовижне атмосферне явище (ФОТО) - фото 2

Фото: SpaceX

Для довідки: космічна ракета Falcon9 з кораблем Crew Dragon стартувала з майданчика 39A, що в американському штаті Флорида. На борту корабля знаходилися чотири людини. Inspiration4 стала першим орбітальним польотом за участю тільки цивільних осіб на борту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що NASA планує політ до восьмої планет е Сонячної системи. Він повинен буде відбутися вже через десять років. Космічний апарат проведе в дорозі кілька років раніше, ніж досягне свого пункту призначення. Вартість місії оцінюється в кілька мільярдів доларів. Стало відомо, які дані буде збирати апарат.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вертолітний дрон американського відомства NASA не вчинив новий політ на Марсі через аномалії. Команда робота розповіла, що під час проведення предполітних випробувань виникла аномалія в роботі декількох сервомоторів. Було прийнято рішення скасувати політ. На цей момент інженери намагаються знайти причину виникнення збою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини