Головна Новини HI-tech космос Вертоліт NASA не здійснив новий політ на Марсі через аномалію: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Вертоліт NASA не здійснив новий політ на Марсі через аномалію: що сталося

Політ мав відбутися 18 вересня

30 вересня 2021, 14:09
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вертоліт американського відомства NASA Ingenuity перервав спробу чергового польоту. Про це повідомляє видання Space.com.

Вертоліт NASA не здійснив новий політ на Марсі через аномалію: що сталося

NASA Ingenuity не здійснив 14-політ. Фото: NASA

15 вересня команда вертолітного дрона провела тест на високошвидкісне обертання. Апарат обертав свої лопаті зі швидкістю 2800 об / хв поки залишався на землі. Все пройшло добре, підготувавши ґрунт для польоту 18 вересня. Але вертоліт в той день так і не злетів.

Ingenuity повинен був зробити свій 14-й виліт над поверхнею червоної планети 18 вересня. Переліт був би відносно коротким і простим. Він продемонстрував би здатність маленького вертольота літати з трохи більшою швидкістю обертання опорного гвинта — 2700 оборотів у хвилину замість звичайних 2537. Команда місії вносить цю коригування, щоб мати справу з марсіанською атмосферою, яка трохи стоншується в міру зміни сезонів на дні кратера Джезеро.

Фахівці виявили аномалію у двох невеликих сервомоторами управління польотом під час автоматичної передпольотної перевірки і скасували політ. Інженери намагаються визначити причину аномалії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені відобразили гігантську "медузу" в космосі. Астрономам вдалося отримати знімок завдяки космічному апарату Galaxy Evolution Explorer. Відзначається, що об'єкт яскраво світиться ультрафіолетовим синім кольором і знаходиться на відстані понад тисячу світлових років від Землі. Він залишився після потужного зоряного вибуху.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що фахівці показали планетарну туманність, яка знаходиться далеко від нашої планети. Це завершальний етап еволюції зірки, яка схожа на наше світило. Вчені припускають, що таке майбутнє чекає нашу зірку.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини