Головна Новини HI-tech космос NASA планує політ до Нептуну: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA планує політ до Нептуну: що відомо

Старт місії Neptune Odyssey повинен відбутися у 2031 році

30 вересня 2021, 14:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) планує запустити місію до планети Нептун. Про це повідомляє видання Forbes.

NASA планує політ до Нептуну: що відомо

Нептун. Фото: Global Look Press / Keystone Press Agency / NASA

Як стало відомо, у відомстві планують відправити космічний апарат до восьмої планеті Сонячної системи. Старт місії під назвою   Neptune Odyssey повинен відбутися у 2031 році.

Космічний апарат повинен буде провести на орбіті крижаного гіганта чотири роки і зібрати дані про:

• Внутрішню структуру планети;

• Шляхетні гази;

• Походження кілець Нептуна;

• Полярне сяйво;

• Зміщення магнітного поля планети

У свою космічну подорож апарат відправиться або за допомогою ракети-носія Space Launch System, або за допомогою ракети американської компанії SpaceX Falcon Heavy. До свого пункта призначення він добереться до 2034 року.

Політ обійдеться в 3,4 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вертоліт NASA не здійснив новий політ на Марсі через аномалію. Він повинен був відбутися 18 вересня. Фахівці скасували новий політ над поверхнею Червоної планети через аномалії у двох невеликих сервомоторами управління польотом. Проблема виявилася під час передпольотної перевірки. На цей момент инженери намагаються визначити причину збою.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що вчені зафіксували "медузу" в космосі. Вона яскраво світиться ультрафіолетовим синім кольором і знаходиться на великій відстані від нас. Об'єкт є залишком після потужного зоряного вибуху, який стався тисячі років тому. "Медуза" простягається на відстань в три рази більше, ніж повний Місяць в нічному небі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини