Головна Новини HI-tech космос Українсько-американська ракета запустила на орбіту Землі космічний корабель (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українсько-американська ракета запустила на орбіту Землі космічний корабель (ФОТО)

Northrop Grumman успішно запустив ракету Antares, яка доставила космічний корабель Cyguns на низьку навколоземну орбіту

11 серпня 2021, 20:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна ракета Antares запустила на орбіту нашої планети космічний корабель. Про це повідомляється на офіційній сторінці американського відомства NASA в соціальній мережі Instagram.

Українсько-американська ракета запустила на орбіту Землі космічний корабель (ФОТО)

Antares вивела на орбіту космічний корабель. Фото: NASA / Terry Zaperach / Brian Bonsteel.

Ракета-носій українсько-американського виробництва вчора, 10 серпня, була запущена з польотного центру NASA Воллопс, що в штаті Вірджинія (США).

Компанія Northrop Grumman успішно запустила ракету Antares, яка доставила космічний корабель Cyguns на низьку навколоземну орбіту. Космічний корабель доставить на Міжнародну космічну станцію 3724 кілограмів наукових і дослідницьких матеріалів, спорядження для екіпажу та транспортного обладнання. Він прибуде на космічну станцію 12 серпня, де він буде встановлений на зверненої до Землі стороні модуля Unity і буде залишатися там близько трьох місяців.

Для довідки: Розробником основної конструкції першого ступеня виступило ДП "КБ" Південне ", виготовило ДП "ВО ПМЗ" спільно з українськими підприємствами" Хартрон-АРКОС "(Харків)," Київприлад "," Хартрон-ЮКОМ "(Запоріжжя)," ЧеЗаРа "," РАПІД "(Чернігів).
У відомстві опублікували фотографії запуску космічної ракети.
Українсько-американська ракета запустила на орбіту Землі космічний корабель (ФОТО) - фото 2
Фото: NASA / Terry Zaperach / Brian Bonsteel.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що компанія Ілона Маска SpaceX планує реалізувати спільний проєкт з канадською Geometric Energy Corporation. У планах компаній вивести на орбіту нашої планети супутник, який стане першим космічним рекламним бордом. Повідомляється, що даний апарат буде кубічної форми та на одній з його сторін буде встановлено піксельний екран. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що спільна місія ESA і JAXA сфотографувала "сестру" нашої планети. Фотографія була зроблена великі плани з відстані тисячу п'ятсот сімдесят три кілометрів від небесного тіла. У цей момент космічний апарат виконував гравітаційний маневр. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини