Головна Новини HI-tech космос Український супутник "Січ-2-30" вирушив до США для запуску у космос (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Український супутник "Січ-2-30" вирушив до США для запуску у космос (ФОТО)

"Січ-2-30" запустять 10 січня з космодрому у штаті Флорида

7 грудня 2021, 18:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Український супутник вирушив до Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє пресслужба Дніпровської митниці на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Український супутник "Січ-2-30" вирушив до США для запуску у космос (ФОТО)

"Січ-2-30". Фото: facebook.com/DNcustomsUA

У відомстві розповіли, що зараз   після завершення всіх митних формальностей український космічний апарат "Січ-2-30" було відправлено до США. Наголошується, що відправка відбулася без будь-яких відхилень від запланованого графіка.

Голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) розповів, що роботи з підготовки супутника до запуску буде проведено вже на території США.

Довідково: супутник "Січ-2-30" призначений для отримання цифрових зображень земної поверхні у видимому та інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також передачі інформації з отриманих знімків на наземний інформаційний комплекс космічної системи. Запуск апарату заплановано на 10 січня наступного року. Він відбуватиметься із космодрому в американському штаті Флорида.

Український супутник ”Січ-2-30” вирушив до США для запуску у космос (ФОТО) - фото 2

Фото: facebook.com/DNcustomsUA

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що китайський місяцехід виявив загадковий об'єкт на поверхні нашого єдиного природного супутника. Робот помітив об'єкт кубічної форми, проте розглянути його неможливо через велику відстань. На цей момент ровер попрямував до нього. Вчені висловили припущення, що загадковим об'єктом може бути камінь, який опинився на поверхні після зіткнення з небесним тілом.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи за допомогою потужного радіотелескопа вивчили дивну галактику. Вона знаходиться далеко від Землі та її особливістю є відсутність темної матерії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини