Головна Новини HI-tech космос Китайський місяцехід виявив загадковий об'єкт на поверхні нашого супутника: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський місяцехід виявив загадковий об'єкт на поверхні нашого супутника: як він виглядає (ФОТО)

Місяць Yutu 2 попрямував до дивного об'єкта на поверхні природного супутника Землі

7 грудня 2021, 16:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китайський робот-дослідник під назвою Yutu 2 помітив загадковий об'єкт на горизонті, пробираючись через кратер Фон Карман на звороті Місяця. Про це пише видання Space.

Китайський місяцехід виявив загадковий об'єкт на поверхні нашого супутника: як він виглядає (ФОТО)

Місяць - фото: з відкритих джерел

Як стало відомо, у листопаді під час 36-го місячного дня своєї місії ровер помітив невідомий об'єкт у формі куба на відстані близько 80 метрів. Точно розглянути його поки що не вдається через велику відстань.

Фахівці місії виявили великий інтерес до об'єкта, і тепер Yutu 2 попрямував до дивного об'єкта. Однак апарату знадобиться близько 2-3 місяців на те, щоб дістатися до нього, уникаючи кратерів.

Вчені припустили, що об'єктом з незвичайною формою може бути валун, який опинився на поверхні внаслідок зіткнення з небесним тілом.

Китайський місяцехід виявив загадковий об'єкт на поверхні нашого супутника: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: CNSA/Our Space

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вчені виявили дивну галактику у космосі. Вона знаходиться на відстані 250 мільйонів кілометрів від нашої планети. Її особливістю є те, що вона не має темної матерії, загадкової речовини, яка утримує системи разом. Астрономи припустили, що об'єкт міг позбутися цієї речовини через іншу, більшу галактику, проте поруч таких немає. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що американське відомство NASA показало сонячне затемнення з незвичайного ракурсу. На опублікованих фотографіях можна подивитися на це дивовижне явище із космосу. Знімки було отримано завдяки космічному апарату, а також астронавту на Міжнародній космічній станції. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини