Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як із космосу виглядає повне сонячне затемнення (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як із космосу виглядає повне сонячне затемнення (ФОТО)

Часткове сонячне затемнення можна було спостерігати в деяких частинах Намібії, Південної Африки, Нової Зеландії та Фолклендських островів

7 грудня 2021, 12:03
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астронавти зняли сонячне затемнення. Фотографії були опубліковані на офіційній сторінці американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору у соціальній мережі Instagram.

NASA показало, як із космосу виглядає повне сонячне затемнення (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Вчені показали, як виглядає повне сонячне затемнення з космосу. 4 грудня 2021 року космічний корабель Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) зафіксував тінь нашого єдиного природного супутника (Місяця), коли вона проходила над Антарктидою.

NASA показало, як із космосу виглядає повне сонячне затемнення (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/NOAA

Тінь, що має форму конуса, що йде в космос, має круглий поперечний переріз. Зазначається, що часткове сонячне затемнення можна було спостерігати у деяких частинах Намібії, Південної Африки, Нової Зеландії та Фолклендських островів.

Крім того, сонячне затемнення сфотографували і з іншого ракурсу. Астронавт Кайла Беррон зробив знімки затемнення з борту Міжнародної космічної станції (МКС).

NASA показало, як із космосу виглядає повне сонячне затемнення (ФОТО) - фото 3

Фото: NASA/NOAA

Довідково: Сонячне затемнення відбувається, коли Місяць рухається між Сонцем і Землею, відкидаючи тінь на Землю, повністю або частково блокуючи світло нашої зірки в деяких областях. Щоб сталося повне сонячне затемнення, Сонце, Місяць та Земля повинні точно вишикуватися в лінію.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вчені NASA зафільмували галактику, яка схожа на наш Чумацький Шлях. Цей об'єкт знаходиться в сузір'ї Діви. Його зафіксували астрономи за допомогою обладнання потужного телескопа Hubble. Вчені розповіли, що зі спіральних рукавів галактики походять від центральної перемички з газу та зірок.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені виявили величезну чорну дірку поряд із нашою галактикою. Вона знаходиться в карликовій системі на відстані 820 тисяч світлових років від нашої планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини