Головна Новини HI-tech космос Український супутник Січ-2-30 отримав частоту та орбіту: коли запуск
commentss НОВИНИ Всі новини

Український супутник Січ-2-30 отримав частоту та орбіту: коли запуск

Українського супутника виведуть на орбіту за допомогою ракети компанії SpaceX

26 жовтня 2021, 14:06
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Український супутник отримав власну орбіту та частоту. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

Український супутник Січ-2-30 отримав частоту та орбіту: коли запуск

Український супутник отримав частоту та орбіту. Фото: pixabay.com

Як стало відомо, супутник Січ-2-30 отримав від Міжнародного союзу електрозв'язку орбіту та частоту. Це необхідне експлуатації космічного апарату після його запуску.

Завдяки отриманню власної частоти, Україна зможе здійснювати належний міжнародний правовий захист частот супутника від можливих шкідливих радіоперешкод.

Довідково: український супутник Січ-2-30 планують вивести на орбіту нашої планети за допомогою космічної ракети американської компанії SpaceX вже у грудні цього року.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що вчені американського відомства NASA виявили першу планету за межами нашої галактики. Її ознаки було знайдено у сусідній галактиці під назвою вир. Якщо дані вдасться підтвердити, то відстань до екзопланети в галактиці Вир становитиме близько 28 мільйонів світлових років. Раніше планети за межами Сонячної системи вдавалося знаходити лише у нашій галактиці. У відомстві розповіли, що для того, щоб перевірити отримані астрономами дані та підтвердити відкриття, потрібні нові дослідження та більше інформації.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що завдяки новому обладнанню космічної обсерваторії Hubble астрономи зробили нову фотографію системи у сузір'ї Лева. Зазначається, що нове зображення отримало вищу роздільну здатність у порівнянні з тими знімками, що були зроблені два десятки років тому. Це означає, що об'єкт більш детальним. Докладніше про це читайте в нашій статті. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини