Головна Новини HI-tech космос У 15 разів важче Чумацького Шляху: NASA Hubble зафільмував галактику з гігантською чорною діркою всередині (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У 15 разів важче Чумацького Шляху: NASA Hubble зафільмував галактику з гігантською чорною діркою всередині (ФОТО)

M 81 знаходиться на відстані приблизно одинадцяти мільйонів світлових років

9 лютого 2022, 11:47
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи відобразили яскраву галактику за мільйони світлових років від нашої планети. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у Instagram.

У 15 разів важче Чумацького Шляху: NASA Hubble зафільмував галактику з гігантською чорною діркою всередині (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованому знімку можна побачити спіральну галактику M 81, одну з найяскравіших галактик, які можна побачити із Землі. Ця система знаходиться в системі Велика Ведмедиця на відстані приблизно одинадцяти мільйонів світлових років.

Вчені відзначили, що навіть на такій великій відстані від Землі телескоп Hubble може розгледіти окремі зірки у галактиці. У центрі M81 ховається чорна діра, і її маса в 15 разів перевищує масу нашого Чумацького Шляху.

Для довідки: M 81 або Галактика Боде була вперше виявлена Йоганном Боде у 1774 році.

У 15 разів важче Чумацького Шляху: NASA Hubble зафільмував галактику з гігантською чорною діркою всередині (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що рівно два десятки років тому космічне відомство NASA зробило фотографію квазара. Цей гігантський космічний маяк розташований на відстані мільярдів світлових років від Землі. Згідно з припущеннями вчених, усередині квазара знаходиться надмасивна чорна діра. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що марсохід зробив нову фотографію на поверхні Червоної планети. Для цього він використав свої наукові інструменти. Усього було зроблено кілька десятків фотографій, які були надіслані на Землю. Фахівці з NASA об'єднали отримані дані в одне селфі. Фото було зроблене коли Curiosity прямував до Марії Гордон Нотч. Докладніше про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини