Головна Новини HI-tech космос Стало відомо, коли відбудеться новий політ NASA Ingenuity на Марсі: чим він буде займатися
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли відбудеться новий політ NASA Ingenuity на Марсі: чим він буде займатися

Вертоліт Ingenuity американського відомства NASA готується до свого десятого польоту

23 липня 2021, 16:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Безпілотний вертоліт Ingenuity американського відомства NASA готується до свого чергового польоту на червоній планеті. Про це повідомляє видання Space.com.

Стало відомо, коли відбудеться новий політ NASA Ingenuity на Марсі: чим він буде займатися

Коли відбудеться новий політ Ingenuity. Фото: NASA

10-й політ безпілотника на червоній планеті може статися вже в цю суботу (24 липня). Про це заявили представники НАСА на прес-конференції в середу (21 липня).

Також вони додали, що під час польоту робот досліджуватиме "Підняті хребти". "Підняті хребти" — це набір кам'яних елементів всередині кратера Езеро на Марсі, з якого шестиколісний ровер NASA Perseverance буде збирати зразки для подальшої доставки їх на нашу планету.

Для довідки: Ingenuity це роботизований вертоліт NASA, який був доставлений на Марс 18 лютого цього року. Вже 19 квітня він здійснив свій перший політ на червоній планеті.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці за допомогою космічної обсерваторії NASA Chandra відобразили дуже яскравий рентгенівський пульсар. Це небесне тіло знаходиться на відстані дванадцяти мільйонів років від Сонця. Вчені відзначають, що яскравість цього пульсара перевищує яскравість будь-яких інших відомих небесних об'єктів цього типу. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вченим з американського відомства NASA вдалося показати невидиме магнітне поле галактики. Щоб створити це зображення, фахівці використовували дані отримані з космічної обсерваторії Hubble і проєкту Sloan Digital Sky Survey. Згідно з дослідженнями спіральні галактики такі, як наш Чумацький Шлях формуються магнітними полями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини