Головна Новини HI-tech космос Спочатку думали, що планета: у бік Землі мчить мегакомета
commentss НОВИНИ Всі новини

Спочатку думали, що планета: у бік Землі мчить мегакомета

Зараз об'єкт знаходиться приблизно за 3 мільярди кілометрів від нас

29 жовтня 2021, 19:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Величезна комета летить до нашої планети. Про це повідомляє видання "Фокус".

Спочатку думали, що планета: у бік Землі мчить мегакомета

Комета. Фото: Pixabay

Як стало відомо, до Землі прямує небесне тіло, діаметр якого оцінюється у 100–200 кілометрів. Найбільш близько вона наблизиться до нашої планети у 2031 році, коли підлетить до орбіти Сатурна і буде на відстані 10,9 астрономічних одиниць від Сонця.

Вчені розповіли, що комета Бернардінеллі-Бернштейна може бути найбільшим об'єктом в Хмарі Оорта з будь-коли виявлених. Крім того, космічний камінь є першим, що летить до нас, який побачили з такої великої відстані.

Комету виявили вчені Педро Бернардінеллі та Гері Бернштейн на початку 2021 року. Вони вивчали архівні знімки, зроблені 570-мегапіксельною камерою, встановлену на телескопі імені Віктора Бланка. Зазначається, що спочатку це небесне тіло вважалося карликовою планетою. Однак потім, коли астрономи отримали нові знімки, на яких було видно оболонку комети, об'єкт був офіційно визнаний кометою.

На цей момент об'єкт знаходиться приблизно за 3 мільярди кілометрів від нас. За словами вчених, попри його розміри, навіть за найближчого наближення, через 10 років на відстань 10,9 астрономічних одиниць, її неможливо буде побачити неозброєним оком, а лише у найбільші аматорські телескопи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вченим NASA вдалося зафіксувати зірку, що вмирає, оповиту "павутиною". Зазначається, що її розмір спочатку перевищував розміри нашого світила три-п'ять разів.

Також "Коментарі" писали про те, що в NASA зафіксували на Сонці потужний спалах. На опублікованому зображенні показано фрагмент екстремального ультрафіолетового світла, що виділяє надзвичайно гарячий матеріал у спалахах. Він на знімку забарвлений у бірюзовий колір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини