Головна Новини HI-tech космос SpaceX запустила космічну ракету з новими супутниками: що відомо (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX запустила космічну ракету з новими супутниками: що відомо (ВІДЕО)

На борту Falcon9 перебував 51 супутник

14 вересня 2021, 12:54
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

SpaceX запустила космічну ракету з новими супутниками: що відомо (ВІДЕО)

SpaceX запустила космічну ракету. Фото: SpaceX.

Американська компанія відомого підприємця Ілона Маска SpaceX запустила на орбіту нашої планети кілька космічних апаратів. Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії в соціальній мережі Twitter.

SpaceX здійснила запуск космічної ракети під назвою Falcon 9. На її борту знаходився 51 супутник системи Starlink (глобальна супутникова система для забезпечення високошвидкісним широкосмуговим доступом в Інтернет). Запуск був здійснений з майданчика SLC-4E космодрому Космічних сил Сполучених Штатів Америки в Каліфорнії. Після цього перший ступінь ракети успішно приземлилася на плавучу платформу.

Незабаром після запуску в SpaceX підтвердили, що супутники відокремилися від ракети-носія.

Для довідки: на цей момент загальна кількість супутників компанії на орбіті Землі становить вже 1800 одиниць.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астронавти на Міжнародній космічній станції вийшли у відкритий космос. Метою фахівців було проведення робіт за бортом станції. Вони встановлювали опорний сегмент для кріплення нових сонячних батарей, а також проводили заміну старого вимірювального обладнання. Роботи тривали сім годин. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що відомий мільярдер Ілон Маск показав, як виглядає його вихованець. Щеня породи Сіба-іну отримав кличку Флоки. Протягом короткого проміжку часу після того, як Маск опублікував фото в соціальній мережі, криптовалюта Shiba Floki сильно піднялася в ціні. Упродовж минулої доби обсяги торгів альткоіном перевищили один мільйон доларів. Детально про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини