Головна Новини HI-tech космос Астронавти на МКС вийшли у відкритих космос на сім годин (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астронавти на МКС вийшли у відкритих космос на сім годин (ФОТО)

Астронавти проводили роботи за бортом МКС

13 вересня 2021, 17:26
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астронавти на борту Міжнародної космічної станції (МКС) вийшли у відкритий космос. Про це повідомляє видання "Укрінформ".

Астронавти на МКС вийшли у відкритих космос на сім годин (ФОТО)

Астронавти у відкритому космосі. Фото: twitter.com/Thom_astro

Як стало відомо, астронавт Японського космічного агентства JAXA разом з астронавтом Європейського космічного агентства ESA здійснили вихід у відкритий космос. Вони проводили роботи за бортом станції протягом семи годин.

Їх метою була установка опорного сегмента для кріплення нових сонячних батарей і заміна старого вимірювального обладнання. Нові більш потужні сонячні панелі будуть доставлені на МКС за допомогою космічного корабля Cargo Dragon компанії SpaceX у наступному році.

Тепер загальний час перебування японського астронавта Хосіде Акіхіко у відкритому космосі становить 28 годин і 17 хвилин. Таким чином він побив рекорд, що належить іншому японському астронавтові.

Астронавти на МКС вийшли у відкритих космос на сім годин (ФОТО) - фото 2

Фото: /twitter.com/Thom_astro

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що астрономи показали, як виглядає ядро галактики. Їм вдалося отримати це зображення за допомогою космічного телескопа. Об'єкт, який зображений на знімку, знаходиться на відстані 30 мільйонів світлових років від нашої планети. Коло молодих зоряних скупчень має ширину понад дві тисячі світлових років. Детально про це читайте у нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував, що вчені зафіксували галактики, які знаходяться в мільярдах кілометрів від нас. На фотографіях можна побачити ефект викривлення простору під дією сили тяжіння. Велика маса галактик спотворює, а також збільшує світло від них. Завдяки ефекту, який називають гравітаційним лінзуванням, астрономам вдалося сфотографувати настільки далекі від нас об'єкти. Детальніше про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини