Головна Новини HI-tech космос SpaceX побудувала вже сто двигунів для майбутніх космічних кораблів: Ілон Маск показав ювілейний екземпляр
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX побудувала вже сто двигунів для майбутніх космічних кораблів: Ілон Маск показав ювілейний екземпляр

Двигун Raptor буде встановлений на космічному кораблі Starship

27 липня 2021, 10:44
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск показав побудований ювілейний двигун для космічного корабля. Знімок був опублікований на його офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

SpaceX побудувала вже сто двигунів для майбутніх космічних кораблів: Ілон Маск показав ювілейний екземпляр

SpaceX побудувала сто двигунів Raptor. Фото: twitter.com/elonmusk

На опублікованому фото можна побачити двигун Raptor і команду його розробників. Даний двигун є вже сотим, який побудувала компанія. Позаду його і команди можна побачити першу сходинку космічної ракети під назвою Falcon 9.

Для довідки: ракетні двигуни Raptor виробництва компанії SpaceX призначаються для космічних кораблів Starship і прискорювачів Super Heavy. Він є двигуном закритого циклу з повною газифікацією компонентів палива. Працює на рідких метані та кисні. У майбутньому можливе створення декількох модифікацій двигуна Raptor.

SpaceX побудувала вже сто двигунів для майбутніх космічних кораблів: Ілон Маск показав ювілейний екземпляр - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про те, що відомий підприємець Ілон Маск показав на фото роботу нового прототипу космічної ракети виробництва SpaceX. Під час статичного тесту ракета Super Heavy запустила три двигуни одночасно. Тестували прототип на базі Starbase, яка знаходиться в штаті Техас. Також стали відомі майбутні плани, компанії стосовно цього прототипу. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що засновник компанії SpaceX показав в роботі нову плавучу безпілотну платформу для космічних ракет. Вона буде знаходитися недалеко від штату Флорида (США). На відміну від своїх попередників, новинка буде мати повну автономність. А це означає, що вона не вимагає буксирування до місця, де буде сідати ракета. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини