Головна Новини HI-tech космос "Схожий на зореліт": Вчені NASA побачили у космосі незвичайний об'єкт (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Схожий на зореліт": Вчені NASA побачили у космосі незвичайний об'єкт (ФОТО)

Галактичне тріо NGC 7764A знаходиться приблизно за 425 мільйонів світлових років від Землі

29 січня 2022, 19:05 comments4314
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи за допомогою потужного телескопа побачили у космосі тріо галактик. Про це повідомляється на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

"Схожий на зореліт": Вчені NASA побачили у космосі незвичайний об'єкт (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованому вченими знімку можна побачити галактичне тріо NGC 7764A. Вона знаходиться приблизно за 425 мільйонів світлових років від Землі.

"Пара взаємодіючих галактик у правому верхньому кутку може навіть нагадувати зореліт "Ентерпрайз"… принаймні з боку нашої Сонячної системи" — пишуть фахівці NASA Hubble у своєму пості.

Для довідки: "Ентерпрайз" – це вигаданий зореліт із серіалу Зірковий шлях: Оригінальний серіал.

Ця пара взаємодіючих галактик може створити враження, що галактика в лівому нижньому кутку врізалася в них, залишивши по собі довгі сліди із зірок та газу. Однак ці взаємодії займають дуже багато часу в порівнянні з нашими людськими життями.

Вчені зазначили, що дуже рідко одна галактика стикається "лоба в лоба" з іншого. Неясно, чи взаємодіє система внизу ліворуч із двома іншими, але, враховуючи їхню відносну близькість у космосі, цілком можливо, що так.

”Схожий на зореліт”: Вчені NASA побачили у космосі незвичайний об'єкт (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, J. Dalcanton, Dark Energy Survey, US Department of Energy (DOE), Fermilab (FNAL), Dark Energy Survey Camera (DECam), Cerro Tololo Inter-American Observatory (CTIO), NoirLab/National Science Foundation/AURA, European Southern Observatory (ESO); Acknowledgment: J. Schmidt

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що фахівці з NASA зробили нове відкриття. Вони виявили планету поза нашою Сонячною системою, на якій є вода у вигляді пари в атмосфері. Зазначається, що наразі невідома кількість цієї води, проте через те, що небесне тіло знаходиться не так далеко від нас, його детальніше вивчатимуть у майбутньому.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що стало відомо про стан українського супутника, якого відправили на орбіту нашої планети на початку цього місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини