Головна Новини HI-tech космос Російський модуль МКС був зруйнований в атмосфері Землі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський модуль МКС був зруйнований в атмосфері Землі (ФОТО)

Російський модуль МКС відстикувався від станції і зруйнувався при повторному вході в атмосферу нашої планети

28 липня 2021, 13:44
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У понеділок (26 липня) астронавти попрощалися з одним із модулів Міжнародної космічної станції і зробили приголомшливі знімки палаючого відсіку в атмосфері Землі. Про це пише видання Space.com.

Російський модуль МКС був зруйнований в атмосфері Землі (ФОТО)

Російський модуль МКС згорів в атмосфері Землі. Фото: ESA / NASA - T. Pesquet

Російський вантажний корабель "Прогрес" відбуксирував модуль під назвою "Пірс" від космічної станції і вниз через атмосферу Землі, щоб забезпечити повне згорання модуля і знизити ймовірність того, що будь-які великі шматки потраплять на поверхню Землі.

Росія запустила свій модуль "Пірс" у 2001 році. З тих пір модуль служив портом для космічної станції, вміщував понад 70 різних капсул і допомагав російським космонавтам проводити позакорабельні дії або виходити у відкритий космос.

Російський модуль МКС був зруйнований в атмосфері Землі (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA / NASA — T. Pesquet

На місце, що звільнилося, вже скоро планують пристикувати новий російський науковий модуль "Наука". Вчорашня вогненна церемонія "виходу на пенсію" знаменує собою перший раз, коли був викинутий основний компонент Міжнародної космічної станції.

Російський модуль МКС був зруйнований в атмосфері Землі (ФОТО) - фото 3

Фото: ESA / NASA — T. Pesquet

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASА змогли записати дивні звуки, які доноситься від одного з супутників Юпітера. Вчені розповіли про природу цих радіовипромінювань. Для запису звуку фахівці використовували обладнання, встановлене на міжпланетній станції NASA Juno. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в небі над США пронеслася величезна вогняна куля. Очевидці стверджують, що під час її польоту пролунав гучний вибух. У мережі з'явилося відео, на якому відтворено цей момент. Подробиці — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини