Головна Новини HI-tech космос Російський космічний корабель пішов на дно Тихого океану
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський космічний корабель пішов на дно Тихого океану

"Прогрес МС-17" був відстикований від МКС

26 листопада 2021, 16:47
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Російський космічний корабель було затоплено у водах моря. Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії "Роскомос" у соціальній мережі Twitter.

Російський космічний корабель пішов на дно Тихого океану

Росія затопила свій космічний корабель Фото: twitter.com/roscosmos

Як стало відомо, російський космічний транспортний вантажний корабель під назвою "Прогрес МС-17" було відстиковано від Міжнародної космічної станції (МКС) вчора, 25 листопада. Після цього його затопили у несудноплавній частині Тихого океану.

Ті частини апарату, які не згоріли в атмосфері Землі, впали на "цвинтар" космічних кораблів (район у південній частині Тихого океану глибиною 4 кілометри). Представники компанії запевнили, що таких фрагментів не так багато.

Для довідки: космічний корабель "Прогрес МС-17" у липні 2021 року доставив на борт МКС різні вантажі, такі як кисень продовольство та обладнання.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що космічний апарат під назвою Lunar Reconnaissance Orbiter зробив знімок шостої планети Сонячної системи. Фільмування гіганта була зроблена з орбіти нашого природного супутника. Для цього фахівці визначили оптимальний час експозиції та використали вузькокутні камери апарату. На фото можна побачити знамениті кільця Сатурна.

Також видання "Коментарі" інформувало, що марсохід американського відомства NASA продовжує досліджувати червону планету. Днями ровер здобув черговий взірець гірської породи. Він запечатав його в титановій колбі та сховав у своєму корпусі, де вже зберігаються ще чотири зразки. У майбутньому вони будуть доставлені на нашу планету. Докладніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини